Buffy-actrice kreeg 9,5 miljoen in MeToo-zaak

Door ANP, vrijdag 14 december 2018 04:27, bron: ANP

LOS ANGELES - Eliza Dushku heeft haar Bull-collega Michael Weatherly in 2016 beschuldigd van seksueel ongepast gedrag. Televisiezender CBS heeft haar 9,5 miljoen dollar (8,3 miljoen euro) betaald ter compensatie. Onderdeel van de overeenkomst was volgens The New York Times dat ze niet in de openbaarheid zou treden met haar aantijgingen.

De Buffy The Vampire Slayer-actrice zou haar beklag hebben gedaan nadat Weatherly verschillende keren seksueel getinte opmerkingen had gemaakt in het bijzijn van andere castleden en de crew van de serie. De acteur zou onder meer opmerkingen hebben gemaakt over haar uiterlijk, haar over zijn knie hebben gelegd om te doen alsof hij haar billenkoek gaf en hebben gesuggereerd dat ze een trio wilde met hem en een andere medewerker.

Volgens Dushku was het de bedoeling dat ze een vast castlid van de serie zou worden, in de rol van een vlam van Weatherly's personage, maar werd ze na haar klachten uit de show geschreven. CBS betaalde haar daarom het equivalent van het salaris dat ze had ontvangen als ze vier seizoenen in Bull had gespeeld.

Excuses

De zender heeft de afspraken met de actrice bevestigd tegenover The New York Times. In een verklaring in de krant zegt Weatherly: "Tijdens de opnames heb ik grappen gemaakt naar aanleiding van het script. Toen Eliza me vertelde dat ze zich ongemakkelijk voelde bij mijn taalgebruik en poging tot humor, schaamde ik me enorm en heb ik meteen mijn excuses aangeboden. Ik begrijp nu dat wat ik heb gezegd grappig noch gepast was en het spijt me dat ik Eliza pijn heb gedaan."

De acteur ontkent overigens dat hij iets te maken had met het vertrek van de actrice bij de serie. "Voor zover ik me kan herinneren heb ik niemand ooit verteld hoe ze hun werk moesten doen als het op het aannemen of ontslaan van wie dan ook ging."

Het was niet de eerste MeToo-ervaring van Dushku. Vorig jaar trad ze naar buiten met haar ervaringen op de set van True Lies, waar ze zegt door een stuntman misbruikt te zijn. De actrice was twaalf toen ze aan die film werkte.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren