logo songteksten.net

Globe-oeuvreprijs gaat naar Jeff Bridges

LOS ANGELES - Jeff Bridges krijgt tijdens de komende editie van de Golden Globes de Cecil B. DeMille Award. De 69-jarige acteur ontvangt de oeuvreprijs tijdens de uitreiking op 6 januari.

Bridges is onder meer bekend van rollen in films als Crazy Heart, The Big Lebowski, True Grit en Hell Or High Water. The Hollywood Foreign Press Association, de organisatie achter de Globes, prijst zijn omvangrijke carrière en zijn liefdadigheidswerk.

De Amerikaanse acteur heeft al een gewone Globe, voor beste mannelijke hoofdrol, op zijn schoorsteenmantel staan. Hij kreeg die prijs in 2009 voor zijn rol in Crazy Heart. Bridges wist zijn vier andere nominaties niet te verzilveren.

Oprah

De Cecil B. DeMille Award wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die een "buitengewone bijdrage" heeft geleverd aan de entertainmentwereld. Eerdere ontvangers zijn onder meer Walt Disney, Frank Sinatra, Sidney Poitier, Doris Day en Robin Williams.

Vorig jaar won Oprah Winfrey de oeuvreprijs. Zij oogstte met haar speech tijdens de uitreikingsceremonie bewondering en lof. Vele kijkers waren zelfs zo onder de indruk dat ze in haar een toekomstig presidentskandidaat zagen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren