logo songteksten.net

Acht nieuwe nummers Queen in Top 2000

AMSTERDAM - Queen is hoogstwaarschijnlijk ook dit jaar een van de hofleveranciers van de Top 2000. In de lijst van NPO Radio 2 staan dit jaar acht nummers die de Top 2000 niet eerder haalden, bevestigde een woordvoerder van de NPO na berichtgeving van RTL Boulevard.

Hammer To Fall is een van de nieuwe nummers die, waarschijnlijk vanwege het succes van de biografische film Bohemian Rhapsody, een plek verovert in de Top 2000. Hoe hoog de hit uit 1984 is geƫindigd in de lijst van 2018 en met hoeveel liedjes Queen in totaal in de Top 2000 staat, wordt woensdag duidelijk. Dan maakt NPO Radio 2 de hele lijst bekend.

Wel is al duidelijk is dat Queen de lijst wederom aanvoert met Bohemian Rhapsody. Het is de zestiende keer dat het nummer uit 1975 de Top 2000 aanvoert; slechts vier keer in de geschiedenis van de lijst stond er een ander lied op 1. Ook onder jonge stemmers is Bohemian Rhapsody "veruit het populairst", zei zendermanager Jan-Willem van Engelen eerder deze maand.

In de top tien van de Top 2000 komt Queen verder niet voor. Hotel California van Eagles staat, net als vorig jaar, op de tweede plek. Billy Joels Piano Man stijgt een plek, ten koste van Stairway To Heaven van Led Zeppelin, naar de derde plaats. Avond van Boudewijn de Groot is de hoogst genoteerde Nederlandstalige plaat, op 10.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren