Verkaik treedt in 2019 op in Royal Albert Hall

Door ANP, woensdag 19 december 2018 07:07, bron: ANP

LONDEN - De Nederlandse zangeres Willemijn Verkaik zal in maart 2019 optreden in de Royal Albert Hall in Londen. Zij maakt deel uit van het ensemble van de voorstelling Disney’s Broadway Hits die dan een aantal maal op het prestigieuze podium te zien is. Verkaik is de enige Nederlander in het gezelschap, staat op de website van de zaal te lezen.

De voorstelling bestaat uit een groot aantal bekende hits uit Disney-musicals als Beauty and the Beast, Aida, The Lion King, Aladdin, Mary Poppins, Tarzan en The Hunchback of Notre Dame. De zangers worden begeleid door het BBC Concert Orchestra.

Verkaik zal in de show onder meer live het nummer Let it go zingen uit de musical Frozen. Verkaik verzorgde in de Nederlandse en Duitse nasynchronisatie van de animatiehit de stem van prinses Elsa. Het is voor zover bekend de eerste maal dat de internationale musicalster in de Royal Albert Hall optreedt. De kaartverkoop is van start gegaan.

Best of Broadway

Na haar optredens in Londen zal Verkaik in april en mei voor het eerst in lange tijd weer in Nederland te zien zijn in de concertshow Best of Broadway. Momenteel is de ster in Duitsland te zien in de hoofdrol in Bat out of Hell, de musical met nummers uit het rijke oeuvre van Meat Loaf. Verkaik brak internationaal door als heks Elphaba in de musicalklassieker Wicked. Zij speelde deze rol in vijf landen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren