logo songteksten.net

Nieuwe Playstation Vita dit najaar vanaf 249 euro

(Novum) - De opvolger van de Playstation Portable heet Playstation Vita. Een Vita met wifi-verbinding moet rond de feestdagen in de winkel komen te liggen voor 249 euro, de versie met een aanvullende 3G-connectie kost vijftig euro meer. Dat heeft Kaz Hirai, bestuursvoorzitter van Sony Group, maandagnacht onthuld tijdens Sony's persconferentie op de E3-beurs in Los Angeles.

Het apparaat biedt verschillende manieren om te communiceren met vrienden en games te besturen. Zo krijgt de Playstation Vita de mogelijkheid online te gaan via wifi en via 3G-connecties. Daarnaast zijn games te besturen via het aanraakscherm of het aanraakveld op de achterkant van de spelcomputer of via de twee analoge joysticks op de spelcomputer.

De online functionaliteiten van de Vita zorgen er onder andere voor dat spelers hun voortgang in bijvoorbeeld het actierollenspel Ruin kunnen verder spelen op de televisie thuis. Daarnaast zijn bijvoorbeeld de door Playstation 3-gamers gemaakte racebanen voor Modnation Racers ook speelbaar in de Vita-versie van hetzelfde spel. Een derde voorbeeld is de mogelijkheid om online op de Vita te gamen tegen Playstation 3-gamers in de racegame Wipeout.

Sony heeft tijdens zijn persconferentie diverse spellen aangekondigd voor de Vita. Zo werkt gamestudio Naughty Dog aan het actieavontuur Uncharted: Golden Abyss, is Media Molecule bezig met LittleBigPlanet en komt Capcom met de vechtgame Street Fighter X Tekken. Daarnaast kondigde Ken Levine van gamestudio 2K Boston een Bioshock-game aan voor de nieuwe spelcomputer van Sony. In totaal zijn meer dan tachtig spellen in productie voor de Playstation Vita.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren