Davina verwachtte meer haat na Duurt te lang

Door ANP, zaterdag 29 december 2018 09:41, views: 20, bron: ANP

AMSTERDAM - Davina Michelle had zich voorbereid op een stortvloed aan negatieve berichten na haar vertolking van Duurt te lang. Dat de cover haar een nummer 1-hit zou worden, had de 23-jarige zangeres en YouTube-ster nooit durven dromen. "Echt bizar", blikt Davina terug in de Telegraaf-bijlage Vrouw.

"In het begin moesten mensen nog aan me wennen; op social media waren veel azijnpissers", vertelt Davina over de reacties op de eerste afleveringen van Beste zangers. "Het ging over mijn uitspraak en er was iemand die zei: ik weet niet wat het is, maar ze irriteert me gewoon. Eerst zat ik daarmee en dacht ik: laat maar, ik blijf wel op YouTube. Ik besloot geen reacties meer te lezen op social media, alleen nog de berichtjes op mijn eigen pagina. Die zijn soms ook negatief, maar wel onderbouwd en dan heb ik er iets aan."

Davina merkte dat ze naar mate het tv-programma vorderde steeds meer positieve reacties kreeg. "En toen kwam Duurt te lang. Tegen dat liedje zag ik het meest op; het was zo uit mijn comfortzone. Ik dacht zelfs: ze gaan me nu nog meer haten. Maar iedereen was superpositief en ik scoorde een nummer 1-hit!" De cover van Glen Faria leverde Davina zelfs een Top 40-record op. Inmiddels staat ze voor de negende week op de eerste plaats van de hitlijst, nooit eerder stond een Nederlandse zangeres zo lang bovenaan de Top 40. In de Top 2000 is Davina dit jaar de hoogste nieuwe Nederlandse binnenkomer, op nummer 477.

Ondanks haar succes valt het herkend worden volgens Davina nog mee. "Ik zit alleen maar in de studio. Af en toe ga ik naar radio of tv, verder ben ik een soort mol. Mijn vriendinnen heb ik al weken niet gezien. Maar het is natuurlijk te gek: mijn clubtour is uitverkocht, mijn Instagramvolgers zijn verdubbeld. En een van mijn producers is inmiddels mijn vriend. Ik zou nu niet eens tijd hebben voor een relatie. Als ik mijn vriend niet in de studio zag, zag ik hem nooit!"
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren