logo songteksten.net

Ricky Gervais boos op koningin Elizabeth

LONDEN - De Britse komiek, acteur, producer en schrijver Ricky Gervais is woest dat hij ook dit keer niet voorkomt op de 'Queen's New Year's Honour List 2019'. Dat betekent dat hij weer is gepasseerd voor een koninklijke onderscheiding. Op Twitter maakte hij zaterdag, kort na de lintjesregen, van zijn boosheid geen geheim.

"Ik ben de zoon van een immigrantenarbeider die tot zijn veertigste geen pot had om in te pissen. Nu ben ik 'Britains meest succesvolle internationale komiek' en pis ík in alles wat ik wil", begon hij zijn bericht gericht aan koningin Elizabeth. Een ridderschap ('knighthood') hoefde niet meer, zo liet hij in weinig parlementaire termen weten ('shove it'). Gervais was nog wel bereid om tot Lord te worden benoemd. "Wat dacht je daarvan? Ik hou van je werk. Ricky."

In de media kreeg hij zaterdag bijval. "Elk jaar wordt hij over het hoofd gezien en elk jaar klaagt hij. Het lijkt belachelijk dat hij niets heeft. Ricky heeft gelijk. Hij verdient nu iets. De versie van The Office (hij creëerde het) in Groot-Brittannië was geweldig. Hij bracht ons de Amerikaanse versie. Al zijn andere werk is top. Hij is hilarisch en slim. Kom op, koningin Elizabeth! Toegeven!", schreef de Amerikaanse journalist Roger Friedman.

Toerbeurt

De Queen eerde bij de traditionele lintjesregen ter gelegenheid van nieuwjaar onder meer Twiggy, acteur Jim Carter (Mr Carson uit Downton Abbey), schrijver en komiek Michael Palin, Tour de France-winnaar Geraint Thomas, filmregisseur Christopher Nolan en schrijfster en dichteres Margaret Atwood.

De koningin verleent twee keer per jaar onderscheidingen: ter gelegenheid van haar verjaardag en bij het begin van een nieuw jaar. De lintjes worden in de maanden daarna persoonlijk uitgereikt op Buckingham Palace en Windsor Castle, en soms ook in Schotland. Elizabeth doet het niet meer alleen. Ook prins Charles, prinses Anne en prins William worden ingeschakeld om bij toerbeurt namens haar de eretekens uit te reiken en nieuwe ridders een zwaardslag te geven.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren