logo songteksten.net

Nieuwe spelcomputer Nintendo ook voor breed publiek

(Novum) - Nintendo komt met een spelcomputer die zowel fanatieke gamers als het brede publiek moet aanspreken. De nieuwe spelcomputer, met de naam Wii U, werd dinsdagavond in Los Angeles gepresenteerd. De Wii U kan niet alleen mooiere spellen tonen, maar beschikt bovendien over een bedieningsmodule met aanraakscherm en meer onlinemogelijkheden dan de huidige Wii-spelcomputer. De nieuwe computer moet volgend jaar op de markt komen.

De Wii U-spelcomputer kan alle spellen van de Wii afspelen en de controllers van de Wii gebruiken, waaronder het populaire Wii Fit en het bijbehorende Balance Board. Dankzij het beeldscherm in de Wii U-controller hoeft de televisie niet meer ingeschakeld te worden wanneer iemand op het Wii Balance Board gaat staan.

Dankzij het aanraakscherm op de bediening kunnen gamers bovendien verder spelen wanneer anderen de televisie willen gebruiken waarop de spelcomputer is aangesloten. Ook kan de Wii U-controller gebruikt worden als verlengstuk van de televisie, bijvoorbeeld om te laten zien welke wapens een gamepersonage in zijn rugzak heeft of om een bal te vangen die tijdens een potje honkbal geslagen wordt.

Wii U moet het gemakkelijker maken om online te gamen en te communiceren via bijvoorbeeld Facebook. Daarnaast wil gamegigant Nintendo videochat mogelijk maken via de ingebouwde camera van de Wii U-controller.

Nintendo werkt onder andere aan een Zelda-game voor Wii U en aan de vechtgame Smash Bros. Ook andere game-uitgevers bieden hun populaire gameseries aan voor Wii U, waaronder actiegames als Darksiders II, Batman Arkham City en Assassin's Creed.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren