logo songteksten.net

Ruim 100.000 Nederlanders naar Engelstalige Cats

AMSTERDAM - De Engelstalige versie van de hitmusical Cats heeft inmiddels meer dan 100.000 bezoekers getrokken in de Nederlandse theaters. Dat heeft producent Proud to Present vrijdag bekendgemaakt.

De voorstelling is momenteel te zien in het RAI Theater in Amsterdam en gaat daarna naar het Luxor Theater in Rotterdam. In april is het stuk nog te zien in Breda en Groningen.

Cats geldt als een van de moeilijkste dansmusicals die ooit zijn gemaakt. Het is de eerste keer in ruim tien jaar dat de klassieker van componist Andrew Lloyd Webber in Nederland te zien is.

Sinds de wereldpremière speelde Cats onafgebroken gedurende een recordperiode van 21 jaar zo'n 9000 voorstellingen in Londen. Inmiddels bezochten meer dan 81 miljoen mensen in meer dan dertig landen de show, die al in vijftien talen opgevoerd werd.

Het stuk werd in het seizoen 2006/2007 voor het laatst in Nederland gespeeld. De Britse versie die nu in Nederland speelt, wordt voorzien van boventiteling. De recensies waren unaniem lovend.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren