Excuses Chance the Rapper wegens R. Kelly

Door ANP, zondag 6 januari 2019 11:48, views: 9, bron: ANP

CHICAGO - Chance the Rapper noemt zijn samenwerking met R. Kelly "een fout". Dat schrijft de 25-jarige rapper op Twitter en zegt hij in de driedelige documentaire Surviving R. Kelly, waarin met zo'n vijftig mensen wordt gesproken over de van seksueel misbruik en machtsmisbruik verdachte R. Kelly. Chance the Rapper werkte in 2014 en 2015 met de I Believe I Can Fly-zanger samen.

In eerste instantie werd Chance the Rapper door muziekblad Rolling Stone online geciteerd, zonder dat het hele interview te zien was. Daarop publiceerde de rapper, echte naam Chancelor Bennett, een verklaring op Twitter en werd het volledige interview vrijgegeven. Wat er precies in de eerste publicatie stond, is onduidelijk.

"De quote werd uit de context gehaald", schrijft hij op Twitter over het eerdere artikel, "maar de waarheid is dat iedereen die de verhalen over R. Kelly heeft genegeerd, of ooit heeft geloofd dat hij erin werd geluisd/werd aangevallen door het systeem (zoals zo vaak bij zwarte mannen), zwarte vrouwen heeft beschadigd. Ik bied alle slachtoffers van R. Kelly mijn excuses aan voor mijn samenwerking met hem en voor mijn lange stilzwijgen."

In de docuserie Surviving R. Kelly vertelt een aantal vrouwen slachtoffer te zijn geweest van fysiek, mentaal en seksueel geweld door Robert Kelly, zoals de zanger voluit heet. "Er is een verschil tussen R. Kelly en Robert", stelt één van hen in de trailer. "De artiest is een leuke, lachende, lieve gast. Maar Robert is de duivel." R. Kelly heeft geprobeerd de uitzending van de documentaire tegen te houden. In het verleden werd de 51-jarige artiest vaker beschuldigd van seksueel wangedrag.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren