Nielson genomineerd voor 100% NL Awards

Door ANP, maandag 7 januari 2019 15:25, views: 23, bron: ANP

AMSTERDAM - Nielson is een van de kanshebbers om in de prijzen te vallen bij de uitreiking van de 100% NL Awards. Hij is dolblij met de nominatie, laat hij op Instagram weten. "Ik heb keihard gewerkt aan mijn nieuwe muziek en het is in de smaak gevallen, want ik ben genomineerd voor 4 awards!", schrijft Nielson.

Naast Nielson maken dit jaar ook Guus Meeuwis, Ilse DeLange en Jan Smit kans op prijzen. Nielson koos met zijn nieuwe album Diamant voor een andere muziekstijl. De singer-songwriter, die vooral bekendstond om zijn vrolijke, luchtige liedjes, zingt tegenwoordig over zijn verlangens, woede en verdriet. Dat werpt zijn vruchten af, want Nielson is genomineerd voor beste live-act, beste album, hit van het jaar en zanger van het jaar.

Ook Ilse DeLange heeft vier ijzers in het vuur. "Wow! Net te horen gekregen dat ik maar liefst vier keer genomineerd ben voor een 100% NL Award. Ontzettend bedankt", reageert Ilse, die kans maakt op de awards voor zangeres van het jaar, album van het jaar, hit van het jaar en live-act van het jaar.

Jubileum

Ook namen als Nick & Simon, André Hazes en BLØF zijn meerdere keren genomineerd voor een 100% NL Award. Tot 21 januari kan er door het publiek gestemd worden op de genomineerden via 100p.nl. Daarna worden de finalisten bekendgemaakt en is de tweede stemronde geopend.

De 100% NL Awards worden dit jaar voor de tiende keer uitgereikt. Dat gebeurt op 7 februari in The BOX in Amsterdam. Het jubileum wordt tijdens de show uitgebreid gevierd met optredens van Davina Michelle en Ilse DeLange.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren