logo songteksten.net

Marco Borsato krijgt Majoor Bosshardt Prijs

(Novum) - Marco Borsato mag dit jaar de Majoor Bosshardt Prijs in ontvangst nemen. De zanger krijgt de onderscheiding voor zijn 'enthousiaste en bovenal indrukwekkende inzet' als ambassadeur van War Child. Dat maakt de stichting Nederland Positief, die de prijs jaarlijks toekent, woensdag bekend.

"Wat een eer", reageert Borsato woensdagmiddag via Twitter. "Ik vind het heel bijzonder dat ik na onder anderen Majoor Bosshardt, Erica Terpstra en prinses Laurentien deze prachtige onderscheiding mag ontvangen."

Borsato is sinds 1998 een van de ambassadeurs van War Child, de liefdadigheidsorganisatie die zich inzet voor oorlogskinderen. De zanger doet zijn werk voor War Child op vrijwillige basis en vraagt geregeld aandacht voor het goede doel. Zo was hij tussen 2003 en 2007 betrokken bij de Friends for War Child concerten in Ahoy en ontwikkelde hij dit jaar een schoolmusical voor de organisatie.

De Majoor Bosshardt Prijs wordt op 18 juni voor de zesde keer uitgereikt. De onderscheiding gaat naar een persoon of organisatie die zich op een bijzondere manier inzet voor de samenleving. De prijs wordt uitgereikt tijdens de Majoor Bosshardt Dinner Show in Hilversum.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren