logo songteksten.net

RTL 4 blundert met docu over Wendy van Dijk

HILVERSUM - Het was een 'ongelukkige keuze' van RTL 4 om op de dag dat het nieuws bekend werd over de huwelijkscrisis van Wendy van Dijk en Erland Galjaard een oude documentaire uit te zenden waarin het allemaal nog koek en ei is tussen de twee. "Het is echt puur toeval dat het zo is gelopen", zegt een woordvoerder van de zender tegen De Telegraaf.

RTL zond dinsdagavond een herhaling uit van het programma Buurman, wat doet u nu?, waarin de Belgische presentatrice Cath Luyten meeloopt met bekende Nederlanders. Zo wordt ook Wendy een dag gevolgd en zien we Erland, die toen nog zenderbaas was van RTL, in een bijrol. De opnames zijn al in 2017 gemaakt.

"Die aflevering stond al een tijdje gepland om op die dag uitgezonden te worden, maar na het bekend worden van het nieuws over Wendy en Erland, heeft gewoon niemand er meer aan gedacht maar even snel een andere aflevering te pakken. We hebben er gewoon niet bij stilgestaan en het is er zo doorheen geglipt. Zou iemand het wel hebben gezien, dan hadden we het anders gedaan", erkent de zender.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren