Kraantje Pappie noemt Top 40 Award 'supersick'

Door ANP, vrijdag 11 januari 2019 18:03, views: 5, bron: ANP

AMSTERDAM - Kraantje Pappie stond vrijdagmiddag een grote verrassing te wachten in de studio van Qmusic. De rapper was in 2018 de best scorende Nederlandse artiest in de Top 40 en kreeg daarom van dj Domien Verschuuren de Top 40 Award. "Nou, dat vind ik wel echt supersick", reageerde Alex van der Zouwen, beter bekend als Kraantje.

De hiphopper stond het afgelopen jaar met vier nummers in de Top 40. Lil Craney, Liefde in de lucht, Ik heb je nodig en Ja! waren samen goed voor 1287 punten, meer dan iedere andere Nederlandse artiest. Kraantje Pappie blijft onder anderen Ronnie Flex en Martin Garrix voor. De r&b-zanger eindigde met 1248 punten op de tweede plek, de dj volgt met 1160 op de derde plek.

"Vlak voor de jaarwisseling van 2017 naar 2018 zei ik nog tegen mijn management: ik heb eigenlijk al een poos niet meer in de Top 40 gestaan", vertelde Kraantje Pappie aan Domien Verschuuren, die de Top 40 sinds begin dit jaar presenteert. De rapper bedankte ook iedereen voor "de support". "Ik ben hier blij mee. Het is een mooie bevestiging voor wat we aan het doen zijn."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren