Davina verbreekt Top 40-record Céline Dion

Door ANP, vrijdag 11 januari 2019 18:21, views: 15, bron: ANP

AMSTERDAM - Het hitlijstsucces van Davina Michelle duurt nu zo lang dat ze record na record breekt. Ook vrijdag was het weer raak: omdat ze voor de elfde week de Top 40 aanvoert, is ze nu de solozangeres met de langst genoteerde nummer 1-hit ooit.

Duurt te lang streeft deze week My Heart Will Go On van Céline Dion en Happiness van Alexis Jordan voorbij. Beide nummers hielden de koppositie tien weken vast. Domien Verschuuren, die sinds dit jaar de Top 40 presenteert, overhandigde Davina vrijdagmiddag de bijbehorende award in de studio van Qmusic. "Ik vind het super bizar", reageerde Davina, die het succes van haar cover voor Beste zangers nog niet helemaal beseft. "Het is fantastisch. Ik probeer het onder woorden te brengen, maar dat is lastig omdat er zoveel gebeurt op dit moment. Ik word er helemaal een beetje vaag van, een beetje stil."

Davina bedankte iedereen voor het succes van haar nummer en "hoopt dat het zo door blijft gaan". Eind volgende maand wil de 23-jarige zangeres een nieuwe plaat uitbrengen. "Maar als Duurt te lang dan nog op één staat, komt die misschien later."

Hoewel Davina al heel wat mijlpalen heeft gehaald, zijn er nog genoeg records om te breken. Zo aast de blondine nog op een record van Marco Borsato. Hij stond met Dromen zijn bedrog twaalf weken op nummer 1 in de Top 40. Ook Dua Lipa ziet haar record mogelijk sneuvelen. Zij ging vorig jaar een recordaantal van zestien weken aan kop met One Kiss. Omdat dat nummer een samenwerking is met Calvin Harris, kreeg Davina vrijdag toch een award.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren