Kraantje Pappie verdiept zich niet in Top 40

Door ANP, vrijdag 11 januari 2019 20:37, bron: ANP

AMSTERDAM - Kraantje Pappie wist dat hij "een lekker jaar" achter de rug had, maar dat 2018 hem awards zou opleveren zag de rapper niet aankomen. Vrijdag mocht hij de Top 40 Award in ontvangst nemen voor de best scorende Nederlandse artiest in de hitlijst. "Uniek om mee te maken, te gek", reageert Kraantje voor de camera van het ANP.

"Ik weet niet hoe die tellingen werken", zegt Alex van der Zouwen, beter bekend als Kraantje Pappie, over de Top 40. "Ik weet dat ik een goed jaar heb gehad, maar dat het zo goed was volgens dit puntensysteem, dat wist ik niet." De rapper houdt de hitlijsten zelf niet actief bij, maar heeft daar mensen voor. "Dus ik ben altijd wel op de hoogte van wat er gaande is."

Kraantje verwachtte de titel en award niet omdat hij geen nummer 1-hit scoorde. "De competitie tegenwoordig is moordend in de popmuziek, er komen elke week toffe, goede liedjes uit", zegt Kraantje, die onder anderen Ronnie Flex en Martin Garrix achter zich liet. "Ik heb gave collega's waar ik zelf fan van ben en dat je daar dan bovenuit steekt in zo'n jaar, dat is top."

2019 belooft ook een topjaar te worden voor de rapper. "We gaan een hoop festivals doen. We hebben een grotere, nieuwe festivalshow gemaakt, ik heb heel veel zin om die te spelen. En AFAS Live op 5 april, die is uitverkocht, dus ook daar kijk ik heel erg naar uit."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren