Vier nominaties Dua Lipa voor Brit Award

Door ANP, zaterdag 12 januari 2019 21:38, views: 8, bron: ANP

LONDEN - Dua Lipa heeft vier nominaties op zak voor de Brit Awards, de belangrijke muziekprijzen van Groot-Brittannië. Zanger George Ezra is drie keer genomineerd.

Dua Lipa maakt kans op een award in de categorie Best British Single en Best British Video. Het gaat om haar single IDGAF. Ook One Kiss, de track die ze samen met Calvin Harris opnam, is in beide categorieën genomineerd. Vorig jaar sleepte Dua Lipa twee awards in de wacht.

Anne-Marie is ook in de race voor vier prijzen. Ze heeft nominaties te pakken in de categorie Britse vrouwelijke solo-artiest, Mastercard British Album of the Year voor Speak Your Mind, British Single en British Artist Video of the Year voor 2002.

George Ezra

Jess Glynne heeft ook een kwartet aan nominaties op zak. Zo is ze tweemaal genomineerd in de categorie Single van het jaar. Ook maakt ze kans op de award voor Beste vrouwelijke artiest. Florence + The Machine, Lily Allen and Jorja Smith. Die won vorig jaar.

George Ezra is genomineerd in de categorie Beste mannelijke artiest. Hij neemt het op tegen Sam Smith, Craig David, Aphex Twin en Giggs. Ezra maakt ook kans op de award voor beste single en beste album.

De Brits Awards worden op 20 februari uitgereikt in Londen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren