Maroon 5 heeft pauzeshow Super Bowl rond

Door ANP, zondag 13 januari 2019 21:05, bron: ANP

ATLANTA - Maroon 5 heeft de pauze-act tijdens de Super Bowl rond. De NFL, de american football-bond, heeft dat bekendgemaakt. Rapper Travis Scott en Big Boi zullen aan de dertien minuten durende show meewerken.

Over het optreden is al een tijdje veel te doen. Zo was er de vraag of Maroon 5 wel op het sportevent zou moeten optreden. Er werd zelfs een petitie gestart om dat te voorkomen. Ook had Maroon 5 een aantal artiesten gevraagd om samen te spelen tijdens de Super Bowl, maar veel acts wilden de handen niet branden aan het evenement.

De NFL ligt in Amerika onder vuur vanwege de schorsing van american footballer Colin Kapernick. Hij kwam in het nieuws omdat hij knielde tijdens het spelen van het Amerikaanse volkslied. Daarmee wilde Kapernick een statement maken tegen de raciale ongelijkheid in zijn land. Dat gebaar werd niet gewaardeerd.

De schorsing van Kapernick was voor zangeres Rihanna reden om een uitnodiging van de NFL naast zich neer te leggen. Maroon 5 werd toen gevraagd en hapte meteen toe. Logisch, want de Super Bowl is een echte tv-hit. Zeker honderd miljoen mensen zullen in februari de sportwedstrijd via de tv volgen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren