Family Guy neemt afscheid van anti-homograppen

Door ANP, maandag 14 januari 2019 23:05, bron: ANP

LOS ANGELES - De satirische komediereeks Family Guy gaat stoppen met grappen ten koste van de lhbt-gemeenschap. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Het opmerkelijke besluit werd zondagavond in de aflevering van deze week onthuld. Hoofdpersoon Peter vertelt het aan een cartoonversie van president Donald Trump. Het voornemen werd maandagochtend (lokale tijd) bevestigd door de makers.

Geestelijk vader Seth MacFarlane en de producenten vinden dat het schrappen van anti-homograppen beter bij deze tijd past. "Sommige grappen die we twintig jaar geleden maakten, toen we begonnen met de serie, voelen nu niet meer goed aan", stelt producent Alec Culkin. "Het is voortschrijdend inzicht: sommige dingen worden nu niet meer acceptabel gevonden."

De cultuur van een land verandert, voegt mede-producent Rich Appel daar aan toe. "Het is niet alleen dat we ons gedwongen voelen door bepaalde mensen om bepaalde grappen niet meer te maken", legt hij uit. "Wij zijn zelf ook veranderd. Het klimaat is veranderd; de show moet daar in mee gaan en ook veranderen."

Kevin Hart

In de serie worden regelmatig grappen gemaakt ten koste van lhbt'ers. Meestal gaan deze grappen over Stewie, de baby van de familie Griffin waar de serie om draait. Diverse bekende Amerikanen kwamen de afgelopen maanden onder vuur te liggen vanwege hun vermeend homofobe opmerkingen, zoals komiek Kevin Hart. Hij legde de presentatie van de Oscars neer nadat er commotie was ontstaan over oude uitspraken die hij ten koste van lhbt'ers had gedaan.

In Nederland lagen onder meer 'voetbalkenner' Johan Derksen en het programma Veronica Inside onder vuur vanwege hun doorlopende spervuur aan anti-lhbt-opmerkingen. Derksen weigerde in te gaan op een uitnodiging van emancipatieminister Ingrid van Engelshoven om een constructief gesprek hierover aan te gaan.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren