logo songteksten.net

Maria de verteller in concertversie The Passion

AMSTERDAM - In de eerste editie van de concertversie van The Passion krijgt het lijdensverhaal een nieuwe invalshoek ten opzichte van de originele vertelling. Het muzikale verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Maria, gespeeld door Simone Kleinsma.

Simone Kleinsma is de enige die acteert tijdens het concert op 20 april in Ahoy. De rest is een muzikale invulling van het verhaal, vertelt de muzikale leider van het concert Eric van Tijn voor de camera van het ANP. "Je moet het zien als veel minder of zelfs geen verhaal maar alleen maar muziek." Dat is volgens Eric meteen heel anders want "als de muziek alles moet doen, krijg ik ook veel meer de kans op te gekke dingen te doen." Eric noemt voorbeelden van een podium op twee plekken, een duet dat van de ene kant naar de zaal naar de andere kant gaat en een koor op twee plekken. "We kunnen technisch hele spannende dingen doen wat normaal gesproken niet mogelijk is. We kunnen ons nu veel meer uitleven en krijgen veel meer een soort van muzikale beleving en muzikaal hoogtepunt."

Wat verder nieuw is, is een dubbele bezetting per rol waardoor er bijzondere duetten en andere zangcombinaties ontstaan. "Er gaat bijvoorbeeld gebeuren dat Simone Kleinsma iets vertelt vanuit het perspectief van Maria en dan staat helemaal aan de andere kant, misschien wel 100 meter verderop, Berget Lewis die ineens zingt als zijnde haar gedachte of haar wens, wat ze het liefst had gehad. Dat soort dingen zijn allemaal mogelijk en ik hoop daarmee zo veel mogelijk kippenvelmomenten te bereiken."

Als kers op de taart is er een koor dat bestaat uit mensen vanuit heel Nederland, die zich kunnen aanmelden via de website. Eric van Tijn hoopt eigenlijk dat zich meer dan 300 mensen aanmelden. "Ik denk dat iedereen het stadiongevoel wel kent als je mee gaat zingen met een artiest die je te gek vindt, dan zingt zo'n stadion mee en dat is een magisch gevoel. Wat is er nou nog leuker als het stadion nog niet meezingt maar de helft van het stadion staat op en is een koor! Dat is zó grootschalig, ik denk dat dat ook wel heel bijzonder gaat voelen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren