Lenny Kuhr wilde ander lied voor Songfestival

Door ANP, dinsdag 15 januari 2019 20:40, views: 36, bron: ANP

AMSTERDAM - Lenny Kuhr wilde in eerste instantie niet het lied De Troubadour zingen op het Songfestival, maar het lied Mais non monsieur dat uiteindelijk de B-kant van de single werd. Dat bekent de nu 68-jarige zangeres, die in 1969 de eerste plaats behaalde, dinsdag op Twitter.

“Kijk nou eens wat ik bij het opruimen vond!” laat ze weten. Daarbij plaatst ze een foto van de getypte brief die zij schreef aan de organisatie van het Nationale Songfestival.

“Graag zou ik aan de uitnodiging gehoor willen geven”, schrijft Kuhr. “Inmiddels heb ik reeks contact opgenomen met mijn producer wie ik heb verteld dat ik, en met mij nog andere mensen, met name Mais non monsieur zeer geschikt achtte voor dit festival.”

De zangeres bevestigt op Twitter dat het nummer haar nadrukkelijke voorkeur had. Uiteindelijk zong zij in Madrid haar lied De Troubadour, waarmee zij op de eerste plaats eindigde. Het was wel een gedeelde eerste plek met het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Spanje; alle vier de deelnemers kregen 18 punten.

Het was de enige keer in de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat de winst moest worden gedeeld door vier landen. Het was een van de vier maal dat Nederland het festival won; de laatste keer was in 1975, met Ding-a-dong van Teach-in.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren