Sokkel in woestijn speelt eeuwig Toto's Africa

Door ANP, dinsdag 15 januari 2019 21:48, views: 24, bron: ANP

WINDHOEK - De Namibische kunstenaar Max Siedentopf heeft een bijzondere installatie gebouwd. Midden in de uitgestrekte Namib, de oudste woestijn ter wereld, heeft hij een installatie neergezet die tot in lengte van dagen 24 uur per dag het nummer Africa van de Amerikaanse band Toto zal afspelen.

Dat meldt het Britse muziekblad NME op zijn website. De installatie bestaat uit zeven witte sokkels waar de muziek uit klinkt. Het kunstwerk wordt aangedreven door batterijen die worden opgeladen door de zon. De muziek wordt in een doorlopende 'loop' afgespeeld vanaf een mp3-speler.

Siedentopf stelde in een interview met BBC dat hij het iconische lied uit 1982 "het ultieme eerbetoon" wilde geven door het "fysiek in Afrika ten toon te stellen".

De kunstenaar heeft niet gemeld op welke plek in de woestijn hij het kunstwerk heeft neergezet. Hij heeft de installatie bewust gemaakt van zeer duurzame materialen. "Al ben ik ben er zeker van dat de ruwe omgeving van de woestijn de installatie uiteindelijk zal verslinden", erkent hij.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren