logo songteksten.net

Zanger Stef Classens 'bloeit' weer na depressie

AMSTERDAM - Stef Classens, de winnaar van De Beste Singer-Songwriter in 2014, heeft de afgelopen jaren gekampt met een depressie. Dat vertelt hij dinsdag in een openhartige post op Facebook. Ook vertelt Classens hoe hij het floppen van zijn eerste plaat ervaren heeft.

“Het afgelopen jaar heeft voor mij vooral in het teken gestaan om gezond te worden”, schrijft Classens. “Helaas kreeg ik te kampen met depressie, welke ik al jaren onderdrukte en weg wilde stoppen.” Na het winnen van de talentenjacht op televisie belandde de zanger in een ‘rollercoaster’ aan emoties. “Ik speelde op fantastische plekken, ik stond op Sziget en ik ontmoette inspirerende mensen. Ik schoof alles opzij om gebruik te maken van deze springplank.”

Toch werd de eerste single een flop. Classens werd gedwongen shows te annuleren vanwege tegenvallende kaartverkoop. “Al met al stapelden teleurstellingen zich op, waardoor ik me ook steeds onzekerder ging voelen over mijn kunnen als songwriter, artiest en muzikant. Misschien wilde ik wel té graag? Al deze dingen speelde zich constant af door mijn hoofd”, schrijft hij.

De zanger zocht begin 2018 hulp voor het gevoel van depressie en teleurstelling waar hij mee worstelde. “Ik zocht hulp. En stapje voor stapje begon ik weer te bloeien als een verwelkte bloem die een nieuw leven kreeg. Het was geen makkelijke weg, maar ik heb me in tijden niet zo trots en sterk gevoeld.” Classens belooft dat er vrijdag nieuwe muziek aankomt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren