logo songteksten.net

Human organiseert luistermarathon van 42 uur

HILVERSUM - De publieke omroep Human organiseert volgende maand een non-stopluistermarathon van 42,192 uur. Bekende Nederlanders gaan daarvoor op pad naar allerlei plekken "om te horen wat daar volgens hen gehoord moet worden". Onder anderen filosoof Stine Jensen, theatermaker Adelheid Roosen en cabaretier Carolien Borgers werken mee aan de Human Luistermarathon die voor het publiek te zien én te horen is via een livestream.

De luistermarathon begint op maandagavond 11 februari en gaat door tot en met woensdag 13 februari. Tijdens het luisterevenement leggen de makers hun oor te luister bij bijvoorbeeld passanten op de pont of op het station. Of ze spreken een rechter in zijn werkkamer of bezoeken een repetitie van een carnavalsvereniging. Het kan ook zijn dat ze meeluisteren tijdens een gesprek dat een medewerker van de schuldsanering voert met een cliënt.

Andere ambassadeurs van de luistermarathon zijn onder anderen psychiater Damiaan Denys, presentator Floris Kortie, journalist Bahram Sadeghi en Jannet Vaessen van Women Inc. Binnenkort komen daar nog meer namen bij. "Soms is luisteren beter", zegt Human-directeur Willemien van Aalst over het initiatief. "Met luisteren ben je beter in staat een weloverwogen mening te vormen.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren