logo songteksten.net

'Lady Gaga kopieert nummer van Heideroosjes'

(Novum) - De rockers van de Heideroosjes waren blij verrast toen ze het nummer Electric Chapel van Lady Gaga hoorden. De vier heren herkenden hun nummer We All Share the Same Sun uit 2004 in het liedje. "Niet alleen de gitaarriff en het geluidseffect erop, ook de toegevoegde strijkers en Oosterse sound klinken als een exacte kopie."

Of de Heideroosjes juridische actie gaan ondernemen, is nog niet bekend. "We hebben vanavond een bandvergadering, dan gaan we eens overleggen over wat we kunnen en wat we willen doen", laat de manager van de Limburgse band weten. "We zitten nog niet met advocaten om de tafel."

De punkrockers vinden het vooral grappig dat de excentrieke wereldster aan de slag ging met hun nummer. "Maar ze had dat wel eerst netjes mogen vragen", reageert de band. "Wij snappen dat Lady Gaga haar inspiratie ergens vandaan moet halen."

De manager van de heren denkt dat het leentjebuur van Gaga is veroorzaakt in Amsterdam. Daar dook ze in juli 2009 niet alleen de coffeeshops, maar ook de studio in. "Het schijnt dat ze Electric Chapel heeft geproduceerd in Nederland", weet de manager. "Misschien heeft ze toen ook het nummer van de Heideroosjes gehoord."

Een oplettende fan bracht de Limburgers op de hoogte. "We kregen de tip via een mailtje. Vervolgens zijn we zelf gaan luisteren en kwamen we tot de conclusie dat haar nummer wel erg veel op dat van de Heideroosjes lijkt", aldus de manager.

De rockers zelf zien de humor wel in van Lady Gaga's 'plagiaat'. "We zullen haar uitnodigen als special guest voor onze komende tournee. Ze vindt onze muziek immers tof, dat blijkt."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren