logo songteksten.net

Filmfestival Rotterdam trapt af met Dirty God

ROTTERDAM - De 48e editie van het International Film Festival Rotterdam gaat woensdag van start. Op de openingsavond wordt Dirty God, de nieuwe film van de Nederlandse regisseur Sacha Polak vertoond. Het drama vertelt over een Britse vrouw die door een zoutzuuraanval is verminkt.

Ook Bloody Marie, een nieuwe Nederlandse film met Mark Rietman, Teun Luijkx, Aart Staartjes en Murth Mossel in de hoofdrollen, beleeft zijn wereldpremière op het IFFR. Deze tweede film van regisseur Guido van Driel gaat over een succesvolle striptekenares, die tussen de sekswerkers op de Wallen woont. Drankzuchtig en als een ongeleid projectiel belandt ze van het ene conflict in het andere.

De hoofdmoot van het festival vormt de zogenoemde Tiger Competitie, met titels van relatieve nieuwkomers. Elke van de acht films krijgt zijn eigen premièredag op het festival.

Foute lsd-trip

Verder zijn de honderden titels die worden vertoond, verdeeld over drie programma’s. Een van de meest controversiële films op het festival wordt Climax, de nieuweling van de Franse shock-regisseur Gaspar Noé. De film vertelt over een lsd-trip van een groep studenten van een dansacademie die volledig uit de hand loopt.

Een andere nieuwe opvallende film in het programma die is aangekondigd, is A Private War. De filmbiografie vertelt over het leven van de Amerikaanse oorlogscorrespondent Marie Colvin, die in 2012 omkwam tijdens de belegering van de Syrische stad Homs. Ook Nocturne, de nieuwe film van acteur Reinout Scholten van Aschat, is te zien.

Oscarnominatie

Een andere grote titel die op het IFFR draait, is het veelgeprezen Libanese drama Capharnäum, dat dinsdag een Oscarnominatie ontving. De film over een arm jongetje in Libanon dat bij zijn ouders wegvlucht en onderdak vindt bij een Ethiopische vluchteling en haar babyzoontje, won tijdens het festival van Cannes onder meer de juryprijs.

Het Filmfestival Rotterdam duurt tot en met 3 februari.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren