logo songteksten.net

René van Kooten speelt in Titanic de musical

UTRECHT - De musical Titanic komt voor het eerst in ruim twintig jaar naar Nederland. Hans Cornelissen en Ruud de Graaf brengen de voorstelling in het theaterseizoen 2020-2021 weer op de planken. René van Kooten zal de hoofdrol gaan vertolken, maakten zij woensdag bekend.

Titanic de Musical wordt de 'opvolger' van hun voorstelling Kinky Boots, dat komend najaar in première gaat. ''Het verhaal van Titanic is meeslepend, dramatisch en vol passie,'' zegt Hans Cornelissen, artistiek directeur van De Graaf & Cornelissen Entertainment. ''Titanic de Musical is een prachtige Broadway-musical en het is fantastisch dat wij voor Nederland de rechten hebben verkregen.''

Eerder maakten De Graaf & Cornelissen Entertainment succesmusicals als A Chorus line, My Fair lady en Evita. In die laatste voorstelling, die momenteel door Nederland toert, speelt Van Kooten ook een hoofdrol.

Awards

Titanic de Musical vertelt het verhaal van het enorme cruiseschip de Titanic, dat op 10 april 1912 de Engelse haven Southampton verliet om naar New York te vertrekken. Aan boord waren 1301 passagiers en 941 bemanningsleden. Het verhaal van de musical wordt verteld door zes mannen die aan boord werken en drie meisjes die naar Amerika willen emigreren.

De voorstelling ging in 1997 op Broadway in première en werd prachtig ontvangen. De musical met muziek en liedteksten van Maury Yeston en een script van Peter Stone won vijf Tony Awards (waaronder die voor beste musical) en een Drama Desk Award. De zeer succesvolle filmversie won maar liefst elf Oscars.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren