logo songteksten.net

Radio 2-dj's willen Loeki de Leeuw terug op tv

HILVERSUM - Loeki de Leeuw moet terugkeren op televisie. Dat vinden NPO Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte. Zij zijn een petitie gestart om het sympathieke leeuwtje terug op de buis te brengen tijdens de STER-reclameblokken op de NPO.

Volgens Jan-Willem en Jeroen is Loeki "nog altijd onverminderd populair onder de Nederlandse bevolking" en voelt zijn afwezigheid "nog altijd als een groot gemis". De petitie was vrijdagochtend na lancering al een paar honderd keer ondertekend.

Loeki de Leeuw onderbrak de STER-reclames tussen 1972 en 2004. Vaak ging er in de filmpjes iets mis waarbij Loeki steevast "asjemenou" riep. In totaal zijn er meer dan zevenduizend filmpjes rond Loeki gemaakt.

Het leeuwtje was in de jaren tachtig mateloos populair; hij had onder meer zijn eigen cassettebandjes waarin hij avonturen beleefde. Hij is de naamgever van de Gouden Loeki, de prijs voor de beste reclamespot van het jaar. Een aantal originele Loeki-poppen is te zien in Beeld en Geluid in Hilversum.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren