'Empire-ster slachtoffer van anti-lhbt-geweld'

Door ANP, dinsdag 29 januari 2019 17:44, bron: ANP

CHICAGO - Jussie Smollett, een van de hoofdrolspelers van hitserie Empire, is het slachtoffer geworden van anti-lhbt-geweld. Volgens website TMZ is de 36-jarige acteur in Chicago aangevallen door twee mannen die hem in elkaar sloegen, zijn hoofd in een strop duwden en riepen: ‘Dit is MAGA country!”

Hiermee wordt verwezen naar de slogan waarmee president Donald Trump campagne voerde, Make America Great Again (MAGA). Smollett is Afro-Amerikaans en openlijk homoseksueel. Hij zou in Chicago een Subway hebben bezocht. Toen hij het etablissement uitliep, zou hij zijn belaagd. De twee mannen riepen hem onder meer toe: “Ben jij die vieze zwarte flikker uit Empire?”

De twee belagers waren allebei blank en droegen skimaskers. De acteur hield aan de aanval onder meer een gekneusde rib over en moest in het ziekenhuis worden behandeld. De website ThatGrapeJuice meldde vorige week dat studio Fox, die de serie maakt, een dreigbrief zou hebben gehad aan het adres van de acteur. Op de envelop zou een soortgelijke dreigtekst hebben gestaan als de mannen uitkraamden bij de aanval.

De politie van Chicago heeft het voorval tegenover TMZ bevestigd.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren