logo songteksten.net

Tim Hofman: Akkoord pardon heel goed nieuws

HILVERSUM - BNN-coryfee Tim Hofman, die de afgelopen maanden het kinderpardon op verschillende manieren op de Haagse agenda zette, is heel blij met het akkoord dat er nu ligt.

“Een pardon voor zo’n 630 kinderen is heel goed nieuws”, laat hij dinsdagavond in een korte reactie weten. “Maar ik geloof het eigenlijk pas als Nemr met een verblijfsvergunning in zijn handen staat.” Nemr was het vertederende Iraakse jongetje dat hij in zijn documentaire tegenover Haagse politici als Klaas Dijkhoff en Sybrand Buma zette.

Hofman snapt dat er in de coalitie wisselgeld betaald moest worden voor deze regeling. “Zo werkt het binnen een coalitie, ik ben het circus de afgelopen maanden steeds beter gaan snappen”, legt hij uit. “Ik heb nog niet alle komma’s gezien en gelezen. Maar het is goed dat er meer geld naar de IND gaat, zodat de procedures sneller en zorgvuldiger kunnen worden doorlopen. Ook dat is winst. Er zijn echt veel meters gemaakt.”

De presentator wil zich vooral niet op de borst kloppen over de urgentie die het dossier binnen de coalitie heeft gekregen. “We hebben ons best gedaan”, stelt hij. “Misschien dat door het lawaai dat we hebben gemaakt het dossier iets hoger op de stapel is komen te liggen. Uiteindelijk is dat je doel toch als programmamaker: proberen iets dat jij belangrijk vindt aan te kaarten en te hopen dat je een heel klein beetje verandering kan aanbrengen in een beroerde situatie."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren