logo songteksten.net

U2 baalt van uitstellen nieuwe plaat

(Novum) - De leden van U2 balen er flink van dat hun nieuwe plaat waarschijnlijk pas volgend jaar verschijnt. De rockband was met verschillende producenten in de weer voor een nieuw album, maar niet alles verliep naar wens.

U2 werkte aan nieuw materiaal met onder meer Danger Mouse en RedOne. Danger Mouse is een producent en muzikant, die bekendstaat als de helft van hiphopduo Gnarls Barkley. RedOne wordt omschreven als het geluid achter Lady Gaga.

De samenwerking met Danger Mouse verliep naar wens, met RedOne ging het minder soepel. Vervolgens kwam de band erachter dat er niet genoeg tijd is om de plaat dit jaar af te krijgen. "We moesten er echt over vergaderen om te zien of we er extra tijd in konden steken", vertelt bassist Adam Clayton aan het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone. "Maar we realiseerden ons dat dat niet zou lukken."

"Eerlijk gezegd baalden we als een stekker, maar het was de enige verstandige beslissing." U2 is momenteel bezig aan het laatste gedeelte van de 360° Tour, die eind juni 2009 van start ging. De tournee werd tijdelijk onderbroken wegens rugproblemen van Bono. De laatste voorstelling van de show staat voor eind juli gepland.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren