Gario: eerst zien waar Efteling nu mee komt

Door ANP, woensdag 30 januari 2019 14:32, views: 9, bron: ANP

KAATSHEUVEL - Kunstenaar en activist Quinsy Gario is blij met het nieuws dat de Efteling een deel van de karikaturale donkere poppen in een van de omstreden attracties gaat vervangen. Maar hij is “erg benieuwd” met de alternatieven waar het sprookjespark mee komt, laat Gario in een reactie weten.

“Het had al veel langer geleden moeten gebeuren”, stelt de activist, die ook bekend is om zijn protesten tegen Zwarte Piet. “En ik wil eerst zien wat er voor in de plaats komt. Het is een goede eerste stap, dat zeker.” Hij vindt het echter vreemd dat de karikaturen in de attractie Monsieur Cannibale, waar ook kritiek op is geweest, nog niet worden vervangen.

“De Efteling moet beseffen welke belangrijke functie een groot attractiepark heeft”, stelt hij. “Het is een van de eerste plekken waar jonge kinderen in contact komen met andere culturen. Als dat contact bestaat uit dit soort verwerpelijke karikaturen, dan vormt dat gewild of ongewild de manier waarop wij naar andere mensen en hun gedrag kijken.”

Stereotypen

De Efteling liet woensdag weten klachten te krijgen van vooral buitenlandse gasten op de Aziatische en Afrikaanse stereotypen in Carnaval Festival en Monsieur Cannibale. De Efteling benadrukt dat de aanpassingen van de poppen in Carnaval Festival op eigen initiatief gebeuren en dat de attractie herkenbaar blijft.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten