Handmaid's Tale maakt promo van spotje Reagan

Door ANP, maandag 4 februari 2019 03:52, bron: ANP

ATLANTA - De promo van het nieuwe seizoen van The Handmaid's Tale die zondag tijdens de Super Bowl werd uitgezonden, verwijst naar een politiek reclamespotje van Ronald Reagan.

De toenmalige president zette het filmpje Morning In America in voor zijn herkiezing in 1984. De promo voor de dystopische serie start met een voice-over die de tekst uit de politieke video herhaalt. "Het is een nieuwe morgen in Amerika. Vandaag gaan er meer vrouwen naar hun werk dan ooit eerder in de geschiedenis van dit land." Waar in het spotje van Reagan idyllische beelden werden getoond, zijn in de seriepromo te werk gestelde vrouwen te zien en baby's die gebaard zijn door in gevangenschap levende Handmaids. Halverwege komt hoofdrolspeelster Elisabeth Moss in beeld en zegt: "Wakker worden, Amerika."

The Handmaid's Tale, gebaseerd op het gelijknamige boek van Margaret Atwood, vertelt het verhaal van June, een jonge vrouw die net als andere Handmaids gedwongen is kinderen te baren voor de elite van het totalitaire regime dat Amerika heeft overgenomen. De meervoudig Emmy-winnende serie is van de Amerikaanse streamingservice Hulu en is in Nederland te zien op Videoland.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren