logo songteksten.net

Danceliefhebbers compenseren festivalgedruis

(Novum) - Een grote groep danceliefhebbers doet zaterdag iets terug voor de natuur. Zo'n tweehonderd vrijwilligers steken de handen uit de mouwen in natuurgebied Het Twiske, ten noorden van Amsterdam.

Op 6 augustus vindt in het gebied weer het evenement Welcome to the Future plaats, wat de natuur niet bepaald ten goede komt. Organisator ID&T heeft daarom voor de tweede keer een vrijwilligersdag georganiseerd. Festivalgangers maken het gebied een dag lang schoon en planten bomen, in ruil voor een toegangskaartje.

"Het is leuk om iets terug te doen voor het natuurgebied", laat een aanwezige woordvoerder weten. "Honderd mensen staan nu in groepjes van drie bomen te planten, onder begeleiding van Landschap Noord Holland". Het druilerige weer mag de pret niet drukken.

"Als je aan het werk bent krijg je het vanzelf warm", zegt de woordvoerder. Bovendien is er een tent opgezet waar de vrijwilligers kunnen bijkomen en lunchen. Ook wordt de dag opgefleurd door dj's en muziek.

De eerste honderd deelnemers worden in de loop van de dag afgelost door een tweede groep, die doorgaan tot het begin van de avond. Gezien de enorme belangstelling is nu al zeker dat het project volgend jaar voor een derde keer plaatsvindt, laat de woordvoerder weten. "Het is een positief project en het wordt ook positief ontvangen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren