Verliefd op Cuba breekt Ladies Night-record

Door ANP, woensdag 6 februari 2019 19:00, bron: ANP

HILVERSUM - Verliefd op Cuba, de nieuwe romantische komedie van regisseur Johan Nijenhuis, breekt nu al records. De film is volgende week woensdag in de Ladies Night, maar nu al is het de best bezochte Johan Nijenhuis-film in de vrouwenavond ooit.

Dat maakte distributeur Entertainment One woensdag bekend. Het record stond tot nu toe op naam van Toscaanse Bruiloft, waar 49.000 vrouwen naartoe gingen voor de officiële première.

Hoeveel bezoekers de Ladies Night van Verliefd op Cuba uiteindelijk gaat trekken, is nog niet bekend. Honderd bioscopen doen mee aan het evenement, maar de meeste theaters draaien de film woensdag 13 februari in meerdere zalen. Veel bioscopen boeken nog zalen bij.

Jan Kooijman

Verliefd op Cuba zal, als het zo doorgaat, mogelijk het all time-Ladies Night-record van Soof 2 verbreken. Deze vestigde in 2016 een record voor een Nederlandse productie met op één avond 75.000 bezoekers in de vrouwenvertoningen.

Nijenhuis kreeg voor zijn nieuwe komedie toestemming om op Cuba te draaien. Dit mogen weinig westerse filmmakers. Zijn nieuwste film vertelt over Loes, die plotseling wordt gebeld vanaf de Cubaanse ambassade dat haar dochter gaat trouwen met een Cubaan. Ze boekt de eerstvolgende vlucht naar Havana en is vastberaden om een stokje voor dit in haar ogen gedoemde huwelijk te steken.

De hoofdrollen worden gespeeld door Susan Visser, Abbey Hoes, Jan Kooijman, Niek Roozen, Barbara Sloesen en Anouk Maas. De film is in het hele land te zien vanaf 14 februari.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten