Davina Michelle is winnares van 100% NL Awards

Door ANP, donderdag 7 februari 2019 21:57, views: 38, bron: ANP

AMSTERDAM - Davina Michelle is de grote winnares van de 100% NL Awards. De zangeres mocht donderdagavond de prijs voor Talent van het jaar en Hit van het jaar in ontvangst nemen tijdens de 100% NL Awards show in The Box in Amsterdam. Eerder kreeg zij al de prijs voor Muziekmoment van het jaar.

De 23-jarige Davina brak vorig jaar door dankzij haar deelname aan het tv-programma Beste zangers, waarin ze een cover zong van Glen Faria's Duurt te lang. Zo werd Duurt te lang een enorme hit: het nummer heeft elf weken achter elkaar op nummer 1 gestaan in de Nederlands Top 40. Nooit eerder stond een solozangeres zo lang op de eerste plaats.

Ook heeft Davina in korte tijd grote internationale bekendheid verkregen. Op haar YouTube-kanaal bracht de zangeres vorig jaar een cover uit van Pinks hit What About Us. De video kwam terecht bij Pink en die noemde de versie van de Nederlandse zangeres beter dan haar eigen versie. Davina Michelle staat nu in het voorprogramma van het concert van Pink in augustus in Den Haag.

Tijdens de tiende editie van de 100% NL Awards heeft Davina Michelle zelf ook opgetreden. Daarnaast waren er optredens van Ali B, Ilse DeLange, Suzan & Freek en OG3NE. De 100% NL Awards zijn uitgereikt door onder anderen Ali B, fotograaf William Rutten en presentatrices Kim Kötter, Olcay Gulsen en Tanja Jess. 100% NL DJ Barry Paf was de host van de avond.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren