logo songteksten.net

Enorme toename Queen-verkoop door succes film

AMSTERDAM - De verkoop van albums van de groep Queen is “gigantisch toegenomen” sinds het succes van de film Bohemian Rhapsody, over het werk en leven van zanger Freddie Mercury. Dat heeft Universal Music zaterdag laten weten.

“Dit uit zich natuurlijk in de verkopen van de soundtrack op CD en LP, maar vooral ook in verzamel-cd’s van Queen”, laat een woordvoerder weten. Het gaat dan met name om de zogenoemde Queen Platinum-box, waarin de drie Greatest Hits-albums van de groep zijn samengevoegd. Bij deze box is er sprake van een “stijging van 500 procent” in de verkoop.

Concrete verkoopcijfers geeft Universal Music niet. Bohemian Rhapsody was vorig jaar de grootste bioscoophit van Nederland. De film trok inmiddels bijna 2 miljoen bezoekers en stond ruim drie maanden vrijwel doorlopend op de eerste plek van de lijst met bioscoopbezoeken.

De Queen-film won al talloze grote prijzen en geldt als een van de favorieten voor de Oscaruitreiking eind februari. De film is omstreden omdat de rauwe kanten van Mercury, zoals zijn drank- en drugsgebruik en zijn flamboyante seksleven, nauwelijks worden belicht. Bovendien wordt de oorspronkelijke regisseur, Bryan Singer, beticht van seksueel wangedrag. Hij mocht van studio Fox het project niet afmaken.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren