Grammy's voor Chris Cornell, Beck en Willie Nelson

Door ANP, maandag 11 februari 2019 02:23, views: 10, bron: ANP

LOS ANGELES - De in 2017 overleden Chris Cornell heeft een Grammy in de wacht gesleept. De Soundgarden-voorman kreeg de award in de categorie Best Rock Performance voor When Bad Does Good. Verder vielen ook Beck en Willie Nelson in de prijzen.

Beck kreeg een Grammy voor zijn album Colors. De plaat werd gekozen in de categorie Best Alternative Music Album. De Amerikaan versloeg de genomineerden Arctic Monkeys, Björk, David Byrne en St. Vincent. Colors viel ook nog in de prijzen in de categorie Best Engineered Album, Non-Classical. Masseduction, het album van St. Vincent, kreeg wel een Grammy voor Best Recording Package. Ook was er een award voor de titeltrack van de plaat in de categorie Best Rock Song.

Veteraan Willie Nelson had drie nominaties op zak. Uiteindelijk kreeg hij alleen een Grammy voor zijn album My Way. In de categorie Best Traditional Pop Vocal Album troefde hij Seal, Gregory Porter, Barbra Streisand en het duo Tony Bennett en Diana Krall af.

Mandoline-virtuoos Chris Thile won met zijn band Punch Brothers een Grammy in de categorie Best Folk Alubum voor het album Al Ashore. In die categorie was ook Joan Baez genomineerd.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren