Wagtmans blij dat Rudi Lubbers in Nederland is

Door ANP, maandag 11 februari 2019 09:18, views: 9, bron: ANP

SINT WILLEBRORD - Oud-topwielrenner Rini Wagtmans is "heel erg opgelucht" dat bokser Rudi Lubbers veilig en wel terug is in Nederland. Dat zegt hij in AD. "Ik ken hem en zijn familie al heel lang. Het was moeilijk om te zien hoe hij in mensonterende omstandigheden in Bulgarije leefde. Maar ik zag hem terugkomen als gentlemen. Fantastisch."

Over de afgelopen periode zegt Wagtmans: "Het was een bizarre tijd. We zijn met zeven vrijwilligers dag in dag uit bezig om hem hierheen te krijgen. Het was mooi om te zien wat het verhaal van Rudi allemaal losmaakte. Nederland was het beroemde boksgevecht tussen Lubbers en Muhammad Ali niet vergeten. We kregen 2400 mailtjes en ruim 30.000 euro aan donaties."

Op de vraag of hij als held moet worden beschouwd blijft Wagtmans bescheiden: "Absoluut niet. Ik ben gewoon een boerenjongen uit Willebrord die graag medesporters helpt die het moeilijk hebben. Als al iemand een lintje verdient zijn het Arie Grinsven en zijn vrouw in Bulgarije, die na het zien van de uitzending van Andere Tijden Sport meteen doorhadden hoe ernstig de situatie was. Zij hebben het leven van Rudi's vrouw Ria gered."

Wagtmans, die Lubbers al eerder uit het slop haalde, denkt niet dat de bokser ooit nog in de problemen komt: "We laten hem niet meer los. We hebben een stichting opgericht waarmee we gaan helpen hun leven weer op de rit te krijgen. Als dat voor elkaar is, gaan we met de stichting andere sporters in moeilijkheden helpen."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren