Sam Smith hongerde zichzelf uit voor fotoshoot

Door ANP, woensdag 13 februari 2019 21:29, bron: ANP

LONDEN - Sam Smith kampt sinds zijn jeugd met een extreem laag zelfbeeld. De Britse zanger plaatste woensdag een foto van hemzelf zonder shirt en vertelde daarbij voor het eerst openlijk over zijn onzekerheid.

"Als ik in het verleden een fotosessie zou hebben gedaan zonder T-shirt aan, zou ik mezelf weken van tevoren hebben uitgehongerd", schrijft hij bij het plaatje dat genomen is op het strand. "En ik zou op iedere foto wel iets aan te merken hebben en daarom uiteindelijk alles laten verwijderen." Smith voelt zich tegenwoordig een stuk zelfverzekerder. "Gisteren heb ik besloten om terug te vechten. Om weer te houden van mijn lichaam en te stoppen met het willen veranderen van mijn borstkas, mijn heupen en de rondingen die mijn vader en moeder mij gegeven hebben en op die manier van mij houden."

De 26-jarige singer-songwriter snapt dat sommige mensen zijn verhaal zullen afdoen als narcisme, maar hoopt dat de meesten het begrijpen. "Ik zal altijd een gevecht voeren met mijn spiegelbeeld, maar deze shoot en deze dag is een stap in de goede richting", besluit hij zijn post.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren