logo songteksten.net

Ladies of Soul zijn klaar voor concertreeks

AMSTERDAM - De Ladies of Soul maken zich op voor de zesde editie van hun jaarlijkse concertreeks in de Ziggo Dome. “We zijn al helemaal klaargestoomd”, zegt Berget Lewis na een paar weken repeteren en voorbereiden voor de shows die de dames dit weekend in Amsterdam geven.

“Na al die jaren hebben we wel een bepaalde constructie gevonden om ons voor te bereiden op de shows. In de eerste twee jaar moesten we daar nog naar op zoek, want iedereen is druk”, zegt Berget over de gelegenheidsformatie met Edsilia Rombley, Glennis Grace en Candy Dulfer. Voor het eerst dit jaar is Trijntje Oosterhuis, voorheen ook een van de Ladies, er niet bij. De zangeres is druk met televisiewerkzaamheden en bereidt zich voor op haar jubileum, 25 jaar in het vak, als artiest dat ze op 30 maart samen met het Metropole Orkest viert.

Berget: “Ik hoop op een hereniging van Trijntje met de Ladies in de toekomst.” De gastartiesten van de Ladies of Soul van dit jaar zijn Ronnie Flex, En Vogue, Steffen Morrison en Shirma Rouse. Berget: “Ik kijk er ontzettend naar uit om met En Vogue het podium te mogen delen. Het is fantastisch dat deze powergroep dit met ons wil doen. Bovendien zijn het ontzettend leuke vrouwen.”

Eerbetoon

Exact een half jaar na het overlijden van Aretha Franklin brengt Shirma Rouse, samen met de Ladies of Soul, een eerbetoon aan deze Queen of Soul. Berget Lewis rept ook nog over een verrassing voor de concertbezoekers. “Een verrassing die ons terugbrengt naar de tijd van de jaren tachtig. Ik mag er nog niets over vertellen.”

Lewis verheugt zich daarnaast op haar optreden met het ZO! Gospel Choir. “Dat wordt een soul-gospel-explosie, ontzettend leuk”, belooft Berget over het koor dat ze acht jaar geleden oprichtte. “Het is een platform voor jongeren die niet op het conservatorium zitten, het koor biedt ze een kans hun netwerk te verbreden. Inmiddels hebben ze al voor iedereen gezongen, voor Obama en in december nog met Mariah Carey. Ik ben zo trots op ze. Het koor heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een instituut.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren