logo songteksten.net

Albert: Anastasia ideale opvolger Lion King

AMSTERDAM - Met de komst van de musical Anastasia naar Nederland wil producent Albert Verlinde het publiek straks trakteren. Hij wilde in het Circustheater per se een echte "musical-musical" hebben als opvolger van het succesvolle The Lion King.

"Waar de rijkdom van decor, kostuums, fantastische stemmen en dans allemaal aanwezig is. Groter dan Anastasia kan eigenlijk niet", aldus de directeur van Stage Entertainment tijdens de perspresentatie van de musical in Amsterdam. "Ik wil dat mensen naar Scheveningen gaan en een grote Broadway-musical voorgeschoteld krijgen. En dat is dit."

Niet alleen de cast en muziek is volgens Albert tiptop in orde. "Maar ook de decors, met led-effecten erin. Zo’n decor was een paar jaar geleden onmogelijk. Je zit én in Rusland, én in Parijs, én op het platteland, het tsarenhof, alles komt voorbij. Je waant je echt in een andere wereld."

Topsport

René van Kooten, een van de hoofdrolspelers, sluit zich daar graag bij aan. Hij zei maar al te graag ja tegen de rol van Gleb, een meedogenloze Sovjet-officier. "Wat hierbij ook speelt is dat het een echte Circustheater-show is. Een grootse musical met mooie muziek, grote decors, groot orkest en een grote cast. Echt de uitstraling die je daar wilt zien", zegt hij. "Én waanzinnige muziek."

Volgens Albert Verlinde bestaat de cast uit een groep heel ervaren en talentvolle mensen. "Dat is ook precies wat je zoekt. Je moet hem acht keer in de week doen, in een zaal voor 1800 mensen. Dat is topsport. Wat mensen in Scheveningen op het podium te zien krijgen zijn toptalenten en topsporters."

De musical Anastasia is gebaseerd op de beroemde gelijknamige animatiefilm uit 1997. Naast René van Kooten zijn er rollen voor Tessa van Tol, Milan van Waardenburg, Gerrie van der Klei, Ellen Evers en Ad Knippels. De Nederlandse versie is vanaf september te zien.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren