logo songteksten.net

Cramer en Herb brengen ode aan Pierre Kartner

AMSTERDAM - Zangers Ben Cramer en Jacques Herb hebben de handen ineengeslagen en een nummer opgenomen als ode aan Pierre Kartner. Het liedje is een "grappig eerbetoon" aan Vader Abraham, die beide zangers ontdekte. Dat onthullen de zangers dinsdag in De Telegraaf.

Samen met producent Mike Mendel vormen de heren nu een nieuw trio en namen ze een Nederlandse versie op van een Duits nummer. "Ik was meteen enthousiast en besloot om er een Nederlandse tekst op te schrijven. Dat lukte me vrij aardig en snel", vertelt Cramer. In de tekst van het liedje Wij zijn de mannen zit een knipoog naar Cramers hit De clown en Herbs nummer Manuela, beide geschreven door Kartner.

Kartner is zeer enthousiast over het initiatief. "Dit kan wel eens iets groots worden. Er is genoeg materiaal wat ze kunnen opnemen. Natuurlijk ben ik trots op ’mijn zonen’", zegt de zanger. "Ben en Jacques zijn echt van die sterren van toen die nog steeds werk hebben. Een hoop collega’s zijn inmiddels weggevallen of toch min of meer vergeten. Maar Ben met zijn musicalrollen en Jacques met zijn live-act hebben zich steeds vernieuwd en zijn wat dat betreft een goed voorbeeld voor beginnende artiesten.”

Het trio "pakt het serieus aan" en neemt later deze week een videoclip op bij het liedje, vertelt Cramer. "Die wordt trouwens hilarisch. Zo hebben we een aantal bodyguards ingehuurd die zogenaamd de vrouwen van onze lijven moeten houden.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren