logo songteksten.net

Karl Lagerfeld (85) overleden

PARIJS - Karl Lagerfeld is dinsdag op 85-jarige leeftijd overleden. De Duitse couturier stierf in een ziekenhuis van Neuilly-sur-Seine, waar hij de dag ervoor was opgenomen. Dat melden verschillende Franse media.

Waar Lagerfeld aan is overleden is niet bekendgemaakt. Het ging al langer niet goed met de gezondheid van de hoofdontwerper bij Chanel. Vorige maand liet hij voor het eerst in zijn carrière verstek gaan bij de modeshow van het Franse modehuis, waar hij sinds 1983 aan het hoofd staat, op de Paris Fashion Week. Deze woonde hij niet bij omdat hij te moe was.

Lagerfeld wordt gezien als een van de belangrijkste modeontwerpers. Naast zijn werk bij Chanel had hij ook zijn eigen modelabel en was hij creatief directeur van de bontafdeling van Fendi. In zijn beginjaren werkte de in Parijs woonachtige modeontwerper, bekend vanwege zijn iconische witte paardenstaart en zwarte zonnebril, voor onder meer Chloé en Valentino. Daarnaast was Lagerfeld ook fotograaf. Zo maakte hij zelf zijn eigen reclamecampagnes.

De couturier werd in 1933 geboren in Hamburg als de zoon van zakenman Otto Lagerfeld en zijn vrouw Elizabeth Bahlmann.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren