logo songteksten.net

Hoofdrollen The Passion voor Jonker en Rombley

HILVERSUM - Edwin Jonker en Edsilia Rombley vervullen de rollen van Jezus en Maria in de komende editie van The Passion. De cast van het jaarlijkse muziekevenement is woensdagavond voorgesteld in het tv-programma Jinek.

Martijn Krabbé neemt de rol van verteller op zich, acteur Porgy Franssen speelt Pilatus. Paul Sinha kruipt in de huid van de discipel Petrus en eerder werd al bekend dat rockzanger Lucas Hamming de rol van Judas zal vertolken. Klaas van Kruistum doet verslag van de processie.

Het muzikale paasspektakel is dit jaar in Dordrecht, op Witte Donderdag 18 april. Het is een samenwerking van de EO en KRO-NCRV en wordt live uitgezonden op NPO 1. Het is de negende keer dat The Passion wordt uitgevoerd. Speciaal thema is dit jaar eenzaamheid, dat op verschillende manieren in het paasverhaal voorkomt. Onder de hashtag #jebentnietalleen legt The Passion nadruk op 'aandacht voor elkaar'.

Het evenement is ooit opgezet om het grote publiek te laten kennismaken met het verhaal van Jezus Christus. The Passion belicht de laatste uren en de dood van Jezus, aan de hand van popnummers gezongen door bekende artiesten. Duizenden mensen lopen mee in een processie. Ook is er een digitale processie, waarbij bezoekers van de website ThePassion.nl een persoonlijke boodschap kunnen achterlaten tijdens de live-uitzending.

The Passion is elk jaar goed voor hoge kijkcijfers. Vorig jaar, toen het evenement uit de Amsterdamse Bijlmer kwam, trok The Passion bijna 3,2 miljoen kijkers. Dit jaar is voor Dordrecht gekozen, omdat het de plaats is waar 400 jaar geleden tijdens de Synode van Dordrecht de opdracht werd gegeven voor de eerste officiële Nederlandse bijbelvertaling: de Statenbijbel.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren