logo songteksten.net

Marijn Brouwers maakt Frank Sinatra-hommage

AMSTERDAM - Marijn Brouwers keert in maart terug in de Nederlandse theaters. De zanger werd afgelopen zomer getroffen door acuut nierfalen en moest noodgedwongen zijn hoofdrol in de nieuwe Nederlandse versie van de musical Evita terug geven. Na een zwaar revalidatieproces is hij nu klaar om terug het theater in te gaan met Nou, dag, een voorstelling geïnspireerd op Frank Sinatra's Watertown.

De voorstelling Nou, dag brengt voor het eerst een Nederlandse vertaling van de zowel hartverscheurende als hoopvolle nummers van dit album over een man die wordt verlaten door zijn vrouw. De songteksten lezen als een verzameling brieven die hij aan zijn oude geliefde schrijft, maar nooit verstuurt.

Watertown (1970) is geschreven door Jake Holmes (Her Song/Voor Haar) en Bob Gaudio (The Four Seasons). De Nederlandse vertaling is van Jan-Wouter Zwart (hoogleraar algemene Letteren aan de Rijksuniversiteit Groningen) en Vincent van den Elshout tekent voor de regie. Marijn Brouwers wordt op piano begeleid door zijn vaste pianist Marc-Peter van Dijk.

Nou, dag is speciaal ontwikkeld voor het nieuwe Tapas Theater in Amsterdam en aldaar exclusief te zien van 14 tot en met 31 maart. Brouwers maakte eerder veelgeprezen muzikale voorstellingen over Frans Halsema, Chet Baker, Charles Aznavour en een programma samen met Jenny Arean. Afgelopen seizoen stond hij in het theaterconcert Bella Italia.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren