logo songteksten.net

'Duivels' nummer DI-RECT voorbode nieuw album

HILVERSUM - DI-RECT heeft een nieuw nummer uitgebracht, genaamd Devil Don't Care. Het is het eerste nummer van een nieuw album. Wanneer dat uitkomt is niet bekend, want de Haagse band gaat het nu over een hele andere boeg gooien, vertelt basgitarist Bas van Wageningen. "We gaan eerst een reeks muziek uitbrengen en het daarna bundelen tot een album."

De band is hard op weg naar zijn 20-jarig jubileum volgend jaar. Grote kans dat het nieuwe album dan uitkomt. "Het lijkt ons heel gaaf om straks ons jubileum te vieren met nieuwe muziek", zegt Bas.

Grondlegger van Devil Don't Care is gitarist Spike, die tijdens een autorit een demo liet horen aan zijn bandleden. "Iedereen was heel enthousiast en heel blij dat het de demo van Spike was en niet de muziek van een andere band die Spike toevallig had ontdekt." De nieuwe single is opgenomen in Berlijn, waar DI-RECT eind vorig jaar met producer Niels Zuiderbroek aan nieuw materiaal werkte. De tijd in Duitsland bleek vruchtbaar, na een week keerde de band terug met drie ideeën voor nieuwe nummers.

Carte blanche voor kunstenaar

Voor het artwork van de single heeft DI-RECT de handen ineengeslagen met kunstenaar Jamel Armand. De kubistische afbeelding op de cover van de single is een echt kunstwerk van 2 bij 2 meter. "Die staat nu in het atelier en het is een beetje een strijd binnen de band wie 'm mee naar huis mag nemen."

Jamel heeft behalve het artwork ook de clip gemaakt bij Devil Don't Care, de video verschijnt vrijdagmiddag. De kunstenaar kreeg carte blanche van de band, vertelt Bas. "Het thema van het nummer is een zin die ook terugkomt in het nummer: you'll never exist again, laten we onszelf en elkaar vooral niet in de weg zitten, daar is het leven veel te kort voor." Vanuit dat gedachtegoed heeft Jamel daar uiteindelijk zelf de clip bij bedacht. "Hij heeft de tekst verbeeld in het verhaal van een jongen die met gender struggelt en die in zijn omgeving niet geaccepteerd wordt. Uiteindelijk weet hij zichzelf lost te worstelen van zijn demonen."

DI-RECT is momenteel bezig met een theatertour. "We hebben een strijkkwartet, blazers en we staan met dertien man op het podium. Daardoor hebben we veel liedjes in een nieuw jasje kunnen steken. De tour eindigt weer in mei, voordat het festivalseizoen begint.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren