logo songteksten.net

The Box schrapt optreden R. Kelly van agenda

AMSTERDAM - Concertzaal The Box in Amsterdam heeft het geplande optreden van R. Kelly op 20 april in Amsterdam van de agenda gehaald. Alle publiciteit op sociale media en op de website van de zaal is dinsdag verwijderd.

Of het concert ook definitief is afgelast is onduidelijk. De zaal was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar. Concertorganisator J. Noah Entertainment reageerde niet op een verzoek om een toelichting.

AT5 schrijft dat The Box van het concert af wil, maar dat J. Noah dwarsligt. Het bureau probeert de zaal aan het contract te houden.

Amerikaanse media melden dat een concert van de zanger in de Duitse plaats Neu-Ulm op 12 april is geannuleerd. De organisatoren van een concert in Hamburg op 14 april willen ook dat evenement afgelasten, maar ondervinden daarbij tegenwerking met het management van de zanger.

De r&b-zanger is in eigen land verwikkeld in een rechtszaak. Hij wordt verdacht van seksueel misbruik van vier vrouwen, onder wie drie minderjarigen. Maandag zei de zanger onschuldig te zijn. Hij kwam maandag na het betalen van een borgsom van 100.000 dollar vrij. Wie garant staat voor de resterende 900.000 dollar, is niet bekend. Eerder liet de r&b-zanger weten geen geld te hebben om dit zelf op te hoesten.

Geruchten over seksueel wangedrag van Kelly doen al jaren de ronde. Onlangs laaide het vuur weer hoog op door de documentaire Surviving R. Kelly. Hierin beschuldigden verschillende vrouwen hem van seksueel wangedrag.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren