logo songteksten.net

Making a Murderer-zaak mogelijk heropend

LOS ANGELES - Nieuwe ontwikkelingen in de geruchtmakende zaak rond de moord op Teresa Halbach, het onderwerp van de populaire Netflix-documentaire Making a Murderer. Voor hoofdverdachte Steven Avery en zijn neefje Brendan Dassey gloort er weer hoop op vrijlating, nu Avery's advocaat Kathleen Zellner nieuw bewijs mag presenteren in de rechtbank, zo kondigt ze aan via Twitter. Daardoor is er een kans dat de zaak wordt heropend.

Zellner wil dat botten die zijn gevonden buiten het erf van Steven Avery worden onderzocht. De advocaat denkt dat ze mogelijk van Halbach zijn en dat zou de theorie van de aanklagers, die altijd hebben beweerd dat Halbach op Avery's terrein is vermoord en verbrand, onderuit halen. Zellner vecht ook de teruggave van botfragmenten aan de nabestaanden aan. Dit zou zijn gebeurd zonder de verdediging op de hoogte te stellen, waardoor bewijsmateriaal verloren ging.

Het eerste seizoen van Making a Murderer maakte eind 2015 veel tongen los. De serie gaat over de bizarre zaak rond de in 2005 in Wisconsin vermoorde fotografe Theresa Halbach. Hoofdverdachte Steven Avery zat eerder achttien jaar ten onrechte vast voor een verkrachting. Na zijn vrijlating begon hij een zaak tegen de politie. Avery en zijn advocaten suggereren dat de politie hem erin heeft geluisd.

Brendan Dassey werd medeplichtig aan de moord bevonden en veroordeeld tot een levenslange celstraf. De verstandelijk beperkte jongen legde een bekentenis af toen hij werd verhoord zonder aanwezigheid van een advocaat of volwassene. Hij was zestien jaar toen dit gebeurde en begreep amper wat voor bekentenis hij aflegde.

Het tweede seizoen met de laatste ontwikkelingen in Making a Murderer verscheen in oktober op Netflix.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren