Woontoren Lee Towers weer bewoonbaar

Door ANP, vrijdag 1 maart 2019 10:25, bron: ANP

ROTTERDAM - De naar Lee Towers vernoemde woontorens in Rotterdam zijn weer bewoonbaar. De ongeveer 250 bewoners, die woensdag werden geƫvacueerd na een klein brandje, kunnen weer naar huis. Vrijdagmorgen werd de flat vrijgegeven.

Vanwege het keukenbrandje sproeide vanuit de sprinklers 20.000 liter water de flat in. Dat water verplaatste zich door de elektriciteitskasten en daardoor viel de stroom uit.

Donderdag werd de hele dag gewerkt om de flats weer volledig veilig te krijgen. Uiteindelijk lukte dat rond 20.30 uur, maar uit veiligheidsredenen was toen al besloten dat de terugkeer van de bewoners alleen bij daglicht kon plaatsvinden, aldus een woordvoerder van de gemeente. Het is nog onduidelijk waarom de installatie zo veel water heeft verspreid voor zo'n kleine brand.

De Lee Towers danken hun naam aan het inmiddels wereldberoemde filmpje van Arjen Lubach waarin hij Nederland voorstelde aan de Amerikaanse president Donald Trump. Daarin zei Lubach: "Jullie hebben de Trump Towers, wij hebben Lee Towers." Twee projectontwikkelaars kwamen zo op het idee om de naam van de zingende kraanmachinist daadwerkelijk aan woontorens te verbinden.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren